Despre noi

miercuri, 21 septembrie 2011

Examenul de grad principal 2011

Au fost elaborate şi publicate Normele de organizare şi desfăşurare a examenului de grad principal pentru asistenţii medicali.
Examenul este organizat de către Ministerul Sănătăţii iar la buna desfăşurare a acestuia concură atât ministerul, cât şi direcţiile de sănătate publice judeţene şi Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, fiecare instituţie având atribuţii distincte.
Atribuţiile O.A.M.G.M.A.M.R. :

- asigură managementul din punct de vedere al exercitării profesiei;

- desemnează reprezentanţi proprii în comisia de elaborare a subiectelor;

- asigură spaţiul necesar funcţionării comisiei centrale şi comisiei de elaborare a subiectelor;

- asigură activităţile de comunicare (telefon, fax, transmiterea documentaţiei prin poştă, poşta electronică etc.) pe perioada funcţionării comisiei centrale şi comisiei de elaborare a subiectelor.


Puteţi consulta in extenso Normele Metodologice urmând linkul ataşat:

http://www.oamr.ro/?stiri&id=1277


Tematica şi bibliografia examenului de grad principal, sesiunea 2011, poate fi consultată accesând linkul următor:

http://www.oamr.ro/index.php?stiri&id=1275


Câteva precizări utile pentru început, spicuite din cuprinsul Normelor:

Art. 2.– Pentru organizarea şi desfăşurarea examenului de grad principal se constituie o comisie centrală de examen şi comisii de examen judeţene şi a municipiului Bucureşti, denumite în continuare comisii locale de examen, precum şi o comisie de elaborare a subiectelor.

Art. 3. – (1) Examenul de grad principal se desfăşoară în două etape:

a) verificarea dosarelor de înscriere în vederea îndeplinirii condiţiilor prevăzute la art.13 şi 14 – etapă eliminatorie;

b) test grilă de verificare a cunoştinţelor.

(2) Pentru a fi declaraţi „Promovat” candidaţii trebuie să obţină la testul – grilă minimum 70 de puncte, corespunzător notei 7,00.

Art. 4. – (1) Ministerul Sănătăţii publică anunţul de examen în săptămânalul „Viaţa Medicală” cu cel puţin 30 de zile înainte de data începerii examenului de grad principal.

(2) Anunţul de examen cuprinde:

a) specialităţile la care se organizează examen de grad principal;

b) documentele necesare înscrierii;

c) datele de desfăşurare a examenului, pe specialităţi;

d) locul şi perioada de înscriere;

e) cuantumul sumei de participare la examen şi contul în care se depune aceasta.

(3) Tematica şi bibliografia pentru examen sunt elaborate, pe specialităţi, de către reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi ai Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, se aprobă de către conducerea Ministerului Sănătăţii şi se publică cu cel puţin 60 de zile înainte de data începerii examenului pe site-urile www.ms.ro şi www.oamr.ro.

(4) Cuantumul sumei de participare la examen este utilizată pentru acoperirea cheltuielilor de organizare şi desfăşurare a examenului, în condiţiile legii.


Vă dorim succes!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu